Historien af Kjeld Hansen

Historien:

Kommunalreformen i 1970 ødelagde såvel demografi som demokrati. Planloven lagde landdistrikterne øde og folk kom længere fra politikerne.

Kommunalreformen i 2007 ødelagde endnu mere af demokratiet. Hvilket gør at folk føler sig for langt væk fra de bestemmende myndigheder, og enten interesserer sig mindre for politik, eller i afmagt søger mod politikkens yderpoler. Dette ses tydeligere og tydeligere, ikke bare kommunalt, regionalt og nationalt, men så sandelig også internationalt. (Wilders, Le Pen, Brexit og Trump).

Foruden Planloven har reklamebranchen været med til at sabotere demografien. Det vil de fleste sikkert påstå ikke kan bevises, hvilket naturligvis er korrekt, men en dyb merkantil uddannelse og herunder godt kendskab til reklamebranchens evne til at manipulere med folk, suppleret med mange års praktisk arbejde med salg gør, at jeg ikke er i tvivl om denne effekt. Det er lykkedes at overbevise den danske forbruger om, at priserne på dagligvarer er en meget vigtig faktor. Det har betydet, at de store varehuse har formået at overbevise folk om, at der er mange penge at spare ved at køre til indkøbscenteret langt væk fra de nærbutikker, man havde meget større fordel af at anvende.

Undersøgelser har bevist, at netop de husholdninger, der satser på tilbud også er dem, der har langt det største forbrug, og dermed – formentlig også – det største spild? Regner man samfundsøkonomisk, som er et af folketingets argumenter for at tillade større varehuse, bliver regnestykket endnu dårligere, idet det – alt andet lige – er billigere, at lade en lastvogn fragte forbrugsvarerne til den lokale butik, frem for at lade 250 biler køre de samme antal kilometer med spild af brændstof og CO2 belastning.

Affolkningen af landdistrikterne har også en anden vinkel, som man sjældent ser beskrevet: Folk i landdistrikterne er mere loyale overfor den nærliggende centerbys specialbutikker, end de lokale beboere i centerbyen, der hellere søger mod ”storbyen”.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *